Turisme Sitges

La 5ª Nit del Turisme fa balanç del 2024 i aposta per un turisme sostenible i de qualitat

El xef Oriol Castro, la Policia Local i Talino Plana Solsona han estat nomenats Amics Predilectes del Gremi d’Hostaleria de Sitges, promotor de la vetllada. El Gremi també ha concedit el Pin d’Or a Toni Alemany per la seva tasca dins l’entitat.

El Gremi d’Hostaleria de Sitges ha celebrat la cinquena Nit del Turisme a l’hotel ME Sitges Terramar, un esdeveniment anual per fer balanç de la temporada de turisme a Sitges i per debatre sobre els reptes als quals s’enfronta el sector. A l’acte, han assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Lluís Valls, la directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Cristina Lagé, la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Ana Herrera, i l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, entre altres personalitats destacades del món polític i hostaler.

 

Lluís Valls ha destacat que el turisme representa el 12% del PIB i gairebé el 14% de l'ocupació de Catalunya. A més, Catalunya és la comunitat autònoma amb més turistes internacionals, amb 17,6 milions de visitants estrangers fins a l’octubre. El delegat territorial del govern ha dit, referint-se a tots els presents, que “el que vostès generen, amb les seves activitats, amb les seves idees, amb les seves propostes, és una prosperitat compartida que s'ha de continuar generant amb sostenibilitat, qualitat i, sobretot, amb un model propi català. Fent un Sitges millor, sense dubte, estem fent una Catalunya millor”.

 

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha subratllat que “tot i que tenim moltíssims visitants i turistes, la nostra vila manté un ferm compromís amb la sostenibilitat, com demostra la renovació de la Certificació Biosphere Gold i la implementació de programes relacionats amb els Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, finançats pel Fons Next Generation”. També ha volgut remarcar la importància de la gastronomia pel turisme “Sitges s’ha adherit a la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia. Això reflecteix no només la qualitat de la nostra oferta culinària, sinó també la riquesa cultural i el compromís que defineixen la nostra destinació”. Aurora Carbonell ha acabat dient que “avui celebrem la nostra identitat com a destinació turística. Jo n'estic molt orgullosa, molt contenta de Sitges, de com van les temporades, segur que n'hi ha coses per millorar, però som una vila molt atractiva pel turisme”.

 

El president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Oskar Stöber, també s’ha referit a Catalunya com a regió mundial de la gastronomia 2025 i ha dit que “és una bona oportunitat per tornar a explicar com tractem el producte de proximitat, com tractem la gent que ens visita i les nostres tradicions. Creiem que Sitges pot contribuir a posar en primera línia aquesta regió mundial de la gastronomia”.

 

Distincions i diplomes

La Nit del Turisme ha comptat amb la presència d’agremiats i també de persones i professionals del sector que han estat premiades per la seva trajectòria o treball en favor de Sitges i del turisme. El Gremi ha designat amic predilecte a Oriol Castro, que ja va ser nomenat el 2023 i no va poder recollir el premi. Aquest any se li ha concedit la distinció amb més motiu, ja que el seu restaurant Disfrutar va ser nomenat millor restaurant del món en la cerimònia de The World’s 50 Best Restaurants 2024 celebrada a Las Vegas al juny. La distinció d’amic predilecte també ha estat per la Policia Local de Sitges, pels seus cent anys de servei a la vila, i per Talino Plana Solsona, per la seva destacada contribució al món de l’hostaleria. El Gremi també ha atorgat el Pin d’Or a Toni Alemany, per la seva dedicació i la tasca feta durant tants anys a l’entitat.

 

Durant la vetllada s’han lliurat també els diplomes als establiments guanyadors de l’edició de primavera del Sitges Tapa a Tapa. El primer premi del jurat tècnic ha estat per al restaurant MiM Sitges, el segon per a Sofía by Pic Nic, i el tercer premi se l’ha endut Casa Hidalgo. Els accèssits han estat pel restaurant Pic Nic i la vermuteria Rojo Frito.

  • foto web

Comparteix

Temes relacionats

Noticies

Comentaris

No hi ha comentaris.

BENVINGUDA ALS PROCESSOS PARTICIPATIUS