Sitges continua destacant com el municipi català amb més banderes blaves
El port de Segur de Calafell ha acollit avui l’acte de lliurament de les Banderes Blaves 2024 als ports i les platges de Catalunya. Sitges ha recollit nou d’aquestes distincions, un nombre que el situa com el municipi català amb més platges reconegudes amb aquest distintiu. Les banderes blaves les atorga anualment el jurat internacional Bandera Blava de la Foundation for Environmental Education (FEE), en col·laboració amb l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). El guardó reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió correcta i informació ambiental, l’excel·lència de la qualitat de l’aigua, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i l’accessibilitat i l’atenció a les persones amb diversitat funcional. Així mateix, exigeix als ports una gestió ambiental excel·lent.
Concretament, les platges on lluirà la bandera blava a Sitges són Les Botigues, Garraf, Aiguadolç, Balmins, Sant Sebastià, La Ribera, L’Estanyol, La Barra i Terramar. A més, el port esportiu de Port Ginesta també obté aquesta distinció. La cap de medi ambient i riscos de Port Ginesta, Rosario Arroyo, ha recollit la bandera blava per aquest port sitgetà. Les nou banderes blaves per les platges les ha recollit l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell i Abella, que ha explicat que “un dels principals capteniments del Govern Municipal és mantenir les platges de Sitges en les millors condicions i oferir uns serveis i una qualitat de l’aigua excel·lents. En aquest sentit, ser el municipi amb més banderes blaves de fa anys és un reconeixement a la feina feta i a una aposta per a una renovació de model de platges que hem anat implementant de forma progressiva”. Carbonell ha recordat que “a la platja de Sant Sebastià i de Garraf estem pendents de l’actuació prevista pel Ministeri de Transició Ecològica per portar sorra dels ports i recuperar aquestes platges després del darrer temporal. Des del govern pensem que aquesta és una solució temporal i demanem solucions definitives a mitjà i llarg termini”.
La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha presidit l’acte i també s’ha expressat en aquest sentit, remarcant que s’ha d’actuar contra l’emergència climàtica des de la resiliència. “Hem de tendir a ser capaços a no treure la sorra d'un lloc per portar-la a un altre, sinó que la sorra de les platges es regeneri de forma natural. I això vol dir també com intervenim nosaltres els ports, com construïm les zones portuàries, però també com, des dels pobles i ciutats, pensem de quina manera fem possible que els nostres passejos siguin també més naturals. Per tant, això vol dir que no n'hi ha prou a intervenir-hi cada vegada, sinó que hem d'intervenir perquè, de forma natural, tot torni al seu lloc”, ha afirmat la consellera.
A l’acte també han assistit la secretària de la conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Anna Barandas, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), José Palacios, a més dels representants de la majoria dels municipis amb platges que han aconseguit aquesta distinció. En total, s’han lliurat 118 banderes blaves, 95 a platges i 23 a ports esportius.
De les 95 platges guardonades, 27 corresponen a l’àmbit territorial de Girona, 20 a Barcelona, 22 al Penedès, 18 a Tarragona i 8 a les Terres de l’Ebre. Respecte dels 23 ports, 9 són de la zona de Girona, 7 de Barcelona i 7 més de Tarragona i Terres de l’Ebre.
Comparteix
Temes relacionats
Noticies
-
- Juny 2024
-
- Maig 2024
-