Accessibilitat per a discapacitats

Sitges ha estat distingida per Turisme de Catalunya com a destinació adaptada, a través d’un estudi que ha permès identificar aquells productes i destinacions turístiques que reuneixen les condicions necessàries per ser promocionats entre el col·lectiu de persones que pateixen algun tipus de discapacitats, i Sitges és una de les zones escollides.


Sota el títol “Catalunya per a un turisme accessible - Turisme per a tothom”, l’estudi identifica 18 destinacions amb uns alts nivells d’accessibilitat. En total s’han analitzat 6.315 equipaments, recursos i serveis turístics de les deu marques turístiques catalanes  (Pirineus, Val d’Aran, Ara Lleida, Diputació de Barcelona – Turisme total, Costa Brava, Costa de Barcelona – Maresme, Barcelona Turisme, Garraf, Costa Daurada i Terres de l’Ebre) i s’han  tingut en compte aspectes que van des de l’accessibilitat exterior i interior fins a la comunicació sensorial, entre d’altres.


El Parc Natural del Garraf és un dels equipaments destacats de l’estudi ja que disposa de dos circuits adaptats per a invidents i persones amb problemes de mobilitat, informació en braille i elements de suport per desenvolupar els sentits de l’olor, el tacte i l’oïda.

Un dels punts forts de Sitges són també les platges, ja que n’hi hagut vàries d’adaptades com les platges de les Botigues de Sitges, Garraf, Sant Sebastià i de la Barra, amb dues places d’aparcament reservades per a minusvàlids, rampa d’accés, passera fins la zona humida, servei de cadira amfíbia i cabina wc adaptada cadascuna. La platja de Balmins gaudeix dels mateixos serveis menys de la cadira amfíbia i la platja de la Ribera té rampa d’accés, passera fins la zona humida i cabina wc adaptada.Per últim, un altre dels aspectes més ben valorats ha estat l’allotjament, tant per la qualitat del seu servei com l’adaptació de les instal·lacions per a persones amb mobilitat reduïda. Entre aquests hotels, sobresurten Dolce Sitges, Calípolis, Melià Sitges, San Sebastián Playa, Sunway Playa Golf i Port Sitges Resort.

Per tant s’ha posat de manifest l’esforç que estan duent a terme les empreses turístiques de Sitges per adequar els seus serveis i instal·lacions a tots els públics i també s’evidencia la inversió del mateix Ajuntament de Sitges en l’adequació de les platges. D’aquesta manera Sitges se situa com a destinació turística d’un segment amb un gran potencial, tenint en compte que al món hi ha més de 500 milions de persones amb discapacitat física, intel·lectual i sensorial, amb possibilitat de viatjar.

Reserva ara!

Et garantim el millor preu

Data d’arribada

Data de sortida

Veure Webcam

Consulti allò que d’altres viatgers opinen sobre Sitges
Llegeix opinions sobre Sitges i Sitges Villas

You are here