Carnaval

Els sitgetans i les sitgetanes surten al carrer per participar o per viure aquestes intenses jornades de Carnaval, on la imaginació i la gresca responsables monopolitzen tota l'atenció ciutadana. Durant aquests dies la vila esdevé un escenari essencialment caracteritzat per la disbauxa i l'alegria, però sempre dins de la nostra manera de ser i de fer, d'acord amb els nostres paràmetres i la nostra idiosincràcia com a ciutadania cívica i educada que som.

Durant els dies del carnaval sitgetà la vila estarà governada pel Carnestoltes, el Rei dels Poca-soltes, amb la presència i la col·laboració de la Reina del Carnaval, per estendre un ambient de gresca i de disbauxa en les desenes d'actes socials i culturals, en les diferents xatonades que celebren les entitats de la vila, i en els carrers amb els milers de disfresses que es poden observar, arribant al seu moment més important amb les rues de la Disbauxa i de l'Extermini.

De entre els actes principals, el Carnaval s'inicia ja amb l'elecció de la Reina Infantil del Carnaval en una de les entitats locals, el Casino Prado Suburense, i amb el Gran Quinto Carnavaler en una altra de les entitats locals, la Societat Recreativa El Retiro.

Dijous Gras té lloc l'Arribo de Sa Majestat Carnestoltes en companyia de la Reina del Carnaval. Un cop acabat, Sa Majestat i el seu seguici es dirigeixen cap a l'Ajuntament a on prenen possessió de l'Ajuntament i es dirigeixen a tots els vilatans i vilatanes amb la lectura del Predicot. Aquella nit tenen lloc les populars xatonades a El Retiro, al Prado o a l'Agrupació de Balls Populars.

Divendres, Sa Majestat Carnestoltes, la Reina i el seu seguici visiten les escoles i institucions de la Vila. Dissabte encara continuen aquestes visites i a la tarda acostuma a haver-hi música al carrer i activitats infantils.

Diumenge és un dia clau en el Carnaval de Sitges, té lloc la Rua de la Disbauxa, rua d'una cinquantena de carrosses i més de 3.000 participants disfressats aproximadament amb un recorregut pel centre de la vila i de nou dimarts té lloc la Rua de l'Extermini amb el mateix recorregut i amb un nombre major de visitants que venen a gaudir d'aquesta festa. Els infants també surten al carrer disfressats pels carrers de Sitges els mateixos dies però a la tarda.

Dimecres acaba el Carnaval, té lloc l'Enterro del Carnestoltes i els vilatans el poden acompanyar a ell i al seu seguici fins al lloc de l'Enterro on es procedeix a la lectura del seu testament.

A part d'aquests actes principals n'hi han molts més que conformen la programació definitiva del Carnaval i aquests es fan públics amb motiu de la proximitat de la festa.

Reserva ara!

Et garantim el millor preu

Data d’arribada

Data de sortida

Veure Webcam

Consulti allò que d’altres viatgers opinen sobre Sitges
Llegeix opinions sobre Sitges i Sitges Villas

You are here