Arquitectura

Dels Americanos al seglo XXI

Passejar pels carrers de Sitges és descobrir un interessant conjunt de joies arquitectòniques i d’edificis singulars. Iniciant un tomb des de l’estació del tren i recorrent  els carrers Francesc Gumà, Sant Isidre, Illa de Cuba, Passeig de la Ribera... trobem algunes de les cases més significatives de l’època dels americanos, aquells sitgetans que entre el segle XVIII i el primer terç del segle XX van emigrar a Cuba i Puerto Rico a la recerca de fortuna i que, al tornar a la vila, van construir imponents mansions en una amalgama d’estils que van des del neoclassicisme al modernisme i al noucentisme.

Al Cap de la Vila, el centre neuràlgic de Sitges, la casa modernista del Rellotge enfila el carrer Major fins arribar a l’Ajuntament, el Mercat Vell i la Biblioteca Santiago Rusiñol. Al costat es troba el carrer d’en Bosc, la via més antiga de la vila, que conserva un fragment de muralla medieval i un interessant conjunt de cases de pedra com el Palau del Rei Moro.

I sobre el mar, l’església de Sant Bartomeu i el Baluard són els símbols més característics de la fesomia arquitectònica sitgetana i visita obligada. Des d’aquest punt, el Passeig Marítim ens portarà a descobrir zones una mica allunyades del centre com l’ermita del Vinyet i la zona residencial de Terramar, on admirar interessants edificis colonials.

Les noves tendències en el món de l’arquitectura tenen també a Sitges icones destacats.

Reserva ara!

Et garantim el millor preu

Data d’arribada

Data de sortida

Veure Webcam

Consulti allò que d’altres viatgers opinen sobre Sitges
Llegeix opinions sobre Sitges i Sitges Villas

You are here