Cultura

De vila de pescadors a centre modernista

A l’època medieval, Sitges era eminentment un petit poble de pescadors, la vida dels quals s’organitzava al voltant del turó del Baluard, on hi havia l’església parroquial, l’hospital, el cementiri i un petit nucli de cases, tot tancat dins un recinte i connectat amb la resta de la vila per un pont al capdamunt del carrer Major. Hi ha referències de l’existència de diversos portals que tancaven els carrers Nou, Tacó, Carreta, Aigua i Davallada i de vàries torres, possiblement aixecades al segle XIV, fet que demostra que tota la vila estava emmurallada.

Segles més tard, i gràcies a la iniciativa d’artistes, dinamitzadors culturals i mecenes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, Miquel Utrillo o Charles Deering, Sitges va convertir-se en lloc de referència i centre de difusió del Modernisme català. Al tombant dels segles XIX i XX, la vila va acollir pintors, escultors, músics i intel.lectuals que hi van deixar una empremta que els sitgetans han mantingut fins els nostres dies.

En l’actualitat, Sitges es coneix arreu pel seu patrimoni i per ser una vila cosmopolita que segueix atraient gents de l’art i la cultura procedents de tot del món.

Reserva ara!

Et garantim el millor preu

Data d’arribada

Data de sortida

Veure Webcam

Consulti allò que d’altres viatgers opinen sobre Sitges
Llegeix opinions sobre Sitges i Sitges Villas

You are here